slide

Wanneer u kiest voor rietdekker Stoel bent u verzekerd van vakmanschap.

 Wij brengen een dak met veel zorg en aandacht aan

rietdekkersbedrijf-stoel-staat-voor-u-klaar

Riet is niet alleen zeer milieuvriendelijk en buitengewoon duurzaam,

het is ook gezond wonen onder een rieten dak.

 • Hoge kwaliteit
 • Tien jaar garantie
 • Perfecte afwerking
 • Snelle afhandeling
Rietdekken

Rietdekken

Er is een enorme groei van nieuwbouw huizen waar een dak van riet op wordt toegepast. Door het nieuwe schroefdak systeem zijn er steeds meer mensen die de keus leggen op een rieten dak. Met het schroefdak systeem, of gesloten constructie, wordt het riet op een dichte ondergrond geschroefd. Voordelen zijn de uitstekende isolatiewaarde, het voldoen aan de nieuwste bouwregelgeving bij vernieuwen van rieten daken, hoge brandveiligheid en binnenzijde is netjes afgewerkt.  

Traditioneel

De originele traditionele constructie is een kap die bestaat uit een raamwerk van latten en balken. Het riet wordt bevestigd op de latten, door middel van een draad die om de lat wordt geslagen. Het is een open constructie waarbij het riet van binnenuit zichtbaar blijft. Voordelen van deze manier is dat deze methode zeer beproefd is, de constructie is zeer licht, ventilatie is optimaal en geeft geen condensvorming. En dat het riet van binnenuit zichtbaar is, geeft een optisch voordeel aan de mensen die dat mooi vinden.

Kosten

Wat kost een rieten dak eigenlijk? Dat is waarschijnlijk de eerste vraag die bij u opkomt. Dit hangt uiteraard af van verschillende factoren. De moeilijkheidsgraad van het rieten dak beoordelen wij en u heeft de keuze tussen verschillende soorten riet. Bovendien brengt het aanbrengen van dakkappellen en of dakramen aanvullende kosten met zich mee en kan er een sprinklerinstallatie noodzakelijk zijn. Ook de ligging van uw woning kan bijdragen aan de totale kosten. Wij werken met de meest scherpe tarieven en zijn volledig transparant over de prijs van een rieten dak. 

Renovatie

U heeft al een rieten dak en bent u benieuwd naar de prijs om dit te laten renoveren?

Neem dan contact met ons op. Vraag een gratis offerte aan, waarna wij vrijblijvend bij u langs komen voor een meer specifieke offerte. 

Lid Rietdekkers gilde

Het Rietdekkers Gilde is een vereniging van praktiserende rietdekkers. Het gilde bewaakt het ambachtelijke vak van rietdekker, de kwaliteit van het gebruikte riet, maar ook het uitvoeren van keuringen en het uitgeven van een kwaliteitskeurmerk.

Nova Riet

NovaRiet kunstriet, is zeer geschikt als alternatief voor natuurriet. NovaRiet is bijna niet van natuurriet te onderscheiden. De uitstraling, de structuur en de kleur van NovaRiet zijn optisch hetzelfde als natuurriet. Zelfs het natuurlijke kleurverloop van het kunstriet is niet van echt te onderscheiden. Een kunstrieten dak wordt ook op dezelfde manier gedekt als met ‘gewoon’ riet. Het grote voordeel daarnaast is nog dat NovaRiet niet beïnvloedbaar is door weersomstandigheden. De levensduur van een kunstrieten dak is dan ook minimaal 45 jaar. 

Een aantal voordelen op een rijtje: 

 • Geen verwering
 • Constante isolatiewaarde
 • Besparing onderhoudskosten
 • Duurzaam materiaal en een langere levensduur
 • Werkbare helling zelfs tot 15° 
 • Geschikt voor daken in bosrijke omgevingen
 • Ambachtelijke uitstraling en kleurschakeringen zoals natuurriet 

 

Rietdekkersbedrijf Stoel logo
Rietdekkersbedrijf Stoel

Certificaten

logo_rgb ambacht