De rietdekker

Dat rietdak, als functionele bescherming van vroeger, heeft zich echter ontwikkeld tot de esthetische en sierlijke dakbedekking van vandaag, die bouwwerken heel bijzondere uitstraling en meerwaarde geven. Riet is niet alleen zeer milieuvriendelijk en buitengewoon duurzaam, het is ook gezond wonen onder een rieten dak.

De natuurlijke uitstraling van het riet als dakbedekking en de mogelijkheden voor ons als rietdekker, om heel bijzondere vormen mee te kunnen ontwerpen, zullen ongetwijfeld tot een goed en mooi resultaat leiden.

rietdekkersbedrijfstoel rietdekkersbedrijfstoel rietdekkersbedrijfstoel rietdekkersbedrijfstoel rietdekkersbedrijfstoel

Impregneren

Een nieuw rieten dak vraagt de eerste vijf tot zeven jaar geen bijzondere onderhouds voorzieningen. Na die tijd kunt u het dak best regelmatig laten inspecteren om extra slijtage en schade te voorkomen. Door het heel goed te onderhouden zal een rietendak er niet alleen steeds goed blijven uitzien, maar zal ook de levensduur van het riet aanzienlijk worden verlengd. Vaak ontstaat er veel mos en alg op een rietendak wat  voor problemen kan zorgen. Het dak wordt afgesloten van lucht en licht waardoor het gaat rotten. Het is beter om mos en alg in een vroeg stadium aan te pakken, het resultaat zal dan beter zijn. Wij kunnen uw rieten dak impregneren om het te beschermen tegen mos en alg.


Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.